Bezlepkové hotovky do batohu

Letní čundr, dovolená v karavanu nebo pohoda v apartmánu u moře? Co se týče stravy, kterou si rekreanti zařizují sami, máte volnou ruku. Pokud ale nechcete trávit večery před odjezdem zavařováním bezlepkových specialit, sáhněte po hotových bezlepkových jídlech v sáčku. Jsou chutná a díky praktickému balení se vejdou do kufru, krosny i batůžku.

Česká klasika… bez lepku

Až odněkud zavoní česká klasika, která bohužel často obsahuje běžnou mouku, nemusí se vám už naprázdno sbíhat sliny. Kuře na paprice, hovězí s rajskou i svíčková omáčka bez lepku už totiž nejsou sci-fi. Navíc jakmile spoluvýletníci ochutnají vaše bezlepkové hotové jídlo, neuvěří, že jde o variantu pro celiaky.

Není třeba trápit se tím, co vařit na dovolené. Příprava Hotovek je triviální, obsah sáčku s hlavním jídlem stačí jen ohřát. A pokud není kde, jednoduše to vyřešíte samoohřívacími sáčky

Svačinka pro celiaky „masožravce“

Máte rádi maso a chcete si jej dopřávat častěji než jen k obědu? Regály supermarketů se salámy a párky jsou pro vás s velkou pravděpodobností tabu, protože i v nich bývá pšeničná mouka jako levné plnidlo. Dopřát si však můžete skutečně kvalitní šunku

Pro takové to slané mlsání, ale i rychlé zahnání hladu vyzkoušejte chutné sušené maso Jerky. Drůbeží, vepřové nebo hovězí, ve formě klasických kousků, steakového plátku nebo úzké štangle, stačí si vybrat. Díky konzervaci sušením vám vydrží v batohu i na pokoji bez ledničky.

Přečtěte si o sušeném masu Jerky více, budete překvapeni, kde všude si ho lidé s chutí dopřávají.

Bezlepková dieta a restaurace

Bohužel ani dnešní doba nezaručuje celiakům 100% jistotu, že v restauracích a bistrech najdou jídla, která by jim nezpůsobila zdravotní problém. Rádi byste si na dovolené nebo výletě zašli do restaurace, ale nechcete být vždy jen o salátu, nebo pokaždé pečlivě studovat výpis alergenů

Pokud je to možné, najděte si v místě pobytu nějakou moderní restauraci. Řešením jsou například veganská bistra a restaurace, které razí cestu zdravé výživy. Také některé pizzerie nabízí přípravu bezlepkové pizzy či těstovin a když se v lepším podniku řekne steak, dostanete na talíři opravdu jen pořádné maso a žádné „UHO“ zahuštěné kilem mouky.

Bez lepku a s chutí

Jídlo bez lepku neznamená jídlo bez chuti. Generace babiček si možná vaření a pečení bez lepku ještě stále představit neumí, mladší ročníky jsou ale alternativním přístupům k přípravě jídel otevřenější. Zkrátka to jde i bez lepku, jak se dočtete v dalším článku na blogu.

Lidé, kteří netrpí celiakií nebo nesnášenlivostí lepku, se stále více zajímají o zdravé a odlehčenější varianty svých oblíbených jídel. Zjistěte i vy, že to vůbec není na úkor chuti pokrmu. A proč to nevyzkoušet právě na bezlepkových hotových jídlech na dovolenou?

Pro inspiraci na bezlepkové recepty, které si zvládnete připravit doma, mrkněte na bezpsenice.cz.