Finger food

Představují pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust. Díky tomu si je zákazník maximálně vychutná, aniž by se cítil přesycen. Navíc se můžete s jídlem komfortně přesouvat, ke konzumaci totiž není potřebná lžíce, vidlička ani nuž. Tato jídla jsou proto vhodná například v galeriích nebo nejrůznějších degustacích, kde lidé neustále konverzují, prochází se prostory a obdivují umělecká díla. A v takových chvílích nechcete sedět u stolu, mít plnou pusu jídla a pokřikovat přes celou místnost na známého, že ne?

Finger food

Molekulární gastronomie

Co si pod tímto názvem představujete? Možná se obáváte, že by se obsah talíře mohl znenadání rozplynout nebo se naopak změnit v nepoživatelnou hmotu? Nemusíte. Molekulární gastronomie sice využívá znalostí z oblasti fyziky a chemie, můžete se však těšit na lahodné chutě a fascinující vizuál.

Z běžně dostupných potravin se totiž připravují jídla neobvyklých tvarů a forem. Ochutnáte tak třeba jedlou hlínu, speciální kaviár pro vegetariány nebo jiná jídla, která vás naprosto překvapí.

Molekulární gastronomie

Budoucnost v prášku?

Lidé v dnešní době žijí ve shonu a stresu. Nestíhají jíst, natož odpočívat, proto přijde vhod Mana nebo Anapur. Už se nemusíte obávat, že nebudete mít dostatek energie nebo budete hladovět, když si zapomenete svačinu či oběd. Pokud se potřebujete rychle a snadno najíst, tento kouzelný prášek je pro vás dokonalou volbou. Pohodlně se tak najíte v práci, ve škole i na cestách. Ale skutečně obyčejný prášek smíchaný s vodou nahradí plnohodnotné jídlo, které vás láká už vzhledem?

Jídlo v prášku

Tip navíc

Pokud vás strava budoucnosti neoslovila, vždy si můžete vychutnat tradiční jídla. Je libo svíčkovou na smetaně, rajskou s masovými koulemi nebo hovězí guláš? Vyberte si jídlo podle vašich představ na Hotovky.cz.