Řidiči kamionů to nemají se stravováním vždy jednoduché. Po Evropě je sice restaurací a motorestů podél cest nespočet, ne vždy ale chcete platit nesmyslně vysoké peníze za kousek jídla. Na českých cestách se navíc stává, že i přilehlá parkoviště jsou přeplněná k prasknutí. Řešením bývá spolehnout se na vlastní zásoby. Jaké jídlo s sebou do kamionu si lehce nakousneme v tomto článku.


Vozit si vlastní jídlo na cesty má nespočet výhod

  • Ušetříte peníze.
  • Nejste odkázání na nezdravá, rychlá občerstvení či motoresty.
  • Dáte si to, co máte rádi.

Jaké jídlo si však vzít, aby vám vydrželo při dlouhých cestách po světě? Neuděláte chybu, když si připravíte těstovinové saláty na mnoho variací. Se zeleninou, masem, tuňákem a dalšími trvanlivějšími potravinami. Těstoviny můžete střídat s kuskusem. Nebojte se sušené šunky, salámů a paštik. K zahození není ani sekaná. Jistotou jsou samozřejmě chleby a sendviče, které však není zdravé jíst každý den.

Pokud jste rádi na sladké, připravte palačinky nebo lívanečky. Chcete-li si však dopřát plnohodnotnou stravu, která dodá potřebnou energii, přibalte si zavařené jídlo, např. hotovky. Jídlo je zavařené ve sklenicích, nebo sáčku a ohřejete jej jednoduše na plynovém vařiči. Nevozíte si ho s sebou? Vůbec nevadí! Na ohřev můžete použít samoohřívací sáčky. Do nich vložíte zavařené jídlo v sáčku a přilijete potřebné množství vody. Samotný ohřev poté trvá 12-18 minut. A voalá!  Jídlo je připravené.

Samoohřívací sáček

Jsou předpřipravená jídla kvalitní?

Hotová jídla jsou připravena z výběrových surovin od ověřených lokálních dodavatelů a sterilizovaná nejnovějšími technologiemi. Navíc neobsahují přidané konzervanty. Zdravá jídla tak nezpůsobují nepříjemné žaludeční potíže a nemoci.

Vybrat si můžete z velké nabídky, které uspokojí mlsné jazýčky. Zakoupit můžete také dvě porce v jednom balení. Což ocení řidiči, kteří jezdí dvojicích. Uděláte si jídlo společně.

Vymýšlet kamioňákovi jídla na cesty dá občas zabrat. Nápady rychle dochází. S hotovkami však budete vždy vědět, jako jídlo na cesty zabalit.