Plošné zdražování se nevyhnulo ani horským střediskům. Významnou položku za vysoký účet tvoří stravování. Tři jídla denně pro celou rodinu mohou pořádně otřást vaší peněženkou. Máme pro vás řešení – sáhněte po hotovkách a ušetřete.

Zdražilo ubytování, skipasy i jídlo

Nejen Seznam Zprávy přišly s informací o vlně zdražování v horských střediscích. Podle Českého rozhlasu si na dovolené na horách připlatíte nejen pár stovek – konečná částka se může vyšplhat i o několik tisíc výš než v loňských letech. Ceny zvedají provozovatelé ubytovacích a stravovacích zařízení i vlekaři. V poslední době ale účet za pobyt na horách významně navyšují ceny jídla.

Každý návštěvník tak trochu počítá s horskou přirážkou, ale současný poměr ceny a kvality nabízených pokrmů ani zdaleka nesplňuje požadavky strávníků. A to není řeč jen o bufetech, ale také o hotelových restauracích. Řada z návštěvníků to proto řeší vlastní svačinou nebo hotovými jídly v sáčku. Projděte si naše tipy, jaké jídlo si vzít na dovolenou.

Hotové jídlo s pozadím jezera.

Horské ceny se dotknou nejen lyžařů

Teplé počasí v zimních měsících vyžaduje zasněžování, což představuje větší náklady, a to odrazuje řadu lyžařů od nákupu vícedenních skipasů i samotné návštěvy lyžařského střediska. Mírné zimy dostaly restauratéry a vlekaře do svízelné situace. Chtějí dohnat ztráty a „zahojit“ se v hlavní zimní sezóně. Kvůli koronavirové pandemii a vysokým provozním nákladům, ale vzrostly ceny i přes rok – provozovatelé se snaží o to, aby pro ně letní období nebylo ztrátové. V ideálním případě by se měly vytvořit finanční rezervy. 

Technické zasněžování, vylepšení lanovek, ceny energií i nové projekty, které by přilákaly více návštěvníků, ovlivňují ceny na horách. I jednodenní výlet s lanovkou, jídlem a parkováním mimo sezónu pak celou rodinu vyjde i na několik tisíc korun

Šetřete svou peněženku

Plošné zdražování se dotklo téměř každé domácnosti v ČR a způsobilo i propad reálných příjmů. Lidé šetří, kde můžou, a pro mnohé se stane pobyt na horách luxusem, který si nebudou moci dovolit. Počítejte s tím, že na jednu porci se pod 200 Kč dostane málokde. Podle serveru Praha IN není nic zvláštního, když v Peci pod Sněžkou zaplatíte za obyčejný smažený sýr s hranolky i 400 Kč. Ulevte svému rozpočtu aspoň trochu a vezměte si s sebou hotovky místo toho, abyste utráceli za předražená jídla.

Jídla bez přílohy Polévky Přílohy Samoohřev

TIP: Poradíme vám, co si s sebou sbalit na hory v zimě a bez čeho se tam neobejdete v létě

Hotovky s sebou vezmete kamkoliv

Na jednodenní výlet si svačinu připravíte i doma, ale jak vyřešit jídlo na delší pobyt? Zkuste naše hotová jídla, jen tak se nezkazí, a to ani v teplých měsících. Díky samoohřevu je navíc připravíte kdykoliv a kdekoliv

Nebojte se jídla v sáčku

Hotovky nabízí skvělé nutriční hodnoty. Jedná se o plnohodnotná jídla, která jsou díky modernímu způsobu zpracování bez konzervantů a jiných přidaných látek. Jejich jednoduchá příprava vám navíc nezabere moc času. Sázíme na kvalitní suroviny od lokálních dodavatelů, které zaručují vynikající chuť. Nevěříte? Přečtěte si, jak hotovky chutnaly ostatním.

Vyberou si všichni

Široká nabídka hotových jídel uspokojí milovníky tradiční české kuchyně i zahraničních pokrmů. Na své si přijdou vegetariáni i ti, kteří se bez masa neobejdou.