Sušené maso Jerky 100 g odpovídá 240 g syrového masa se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Indiana Jerky jsou bez lepku, bez přidaných glutamátů, s nízkou hladinou sacharidů a sůl z mrtvého moře. Doporučené skladovací teploty jsou +5 až +30 ˚C a minimální doba trvanlivosti 12 měsíců.
Kusy kvalitního masa jsou zbaveny tukových částí a šlach a nakrájeny na tenké plátky.
Maso je v „masírce“ marinováno podle tajné receptury.
Poté je ručně kladeno na rošty.
Plátky masa se několik hodin suší při různých teplotách a nakonec přírodně udí kouřem.
Následuje strojní krájení a pak vážení na vibrační váze, rozdělení do sáčků s absorbérem kyslíku a vše je nakonec zabaleno v ochranné atmosféře. Na závěr Jerky projde výstupní kontrolou a sáčky se kompletují do displejů a kartonů. Celý proces je pod stálým veterinárním dozorem.