Jídlo na hory: jak se stravovat na lyžích
Zdá se Vám také jídlo v zahraničních lyžařských střediscích moc drahé?
Nechce se vám utrácet v luxusním resortu nebo zdlouhavě vyvařovat v horské chatě? Vezměte s sebou na hory jídla v sáčku a vyhněte se tak přeplněným restauracím. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá. Oceníte je zejména tehdy, pokud se chystáte na celodenní výlety v přírodě. Užijte si lyžování i chutné jídlo.
Šetřete svou peněženku
Na hory vyrážíte nejen za krásnými výhledy a lákavými sjezdovkami, ale také za kulinářskými zážitky. Když si však v horských resortech dopřáváte tři plnohodnotná jídla denně, s vaším rozpočtem to pořádně otřese, hlavně pokud na lyže vyrazíte s celou rodinou. Vemte na hory jídla v sáčku a pochutnejte si, aniž byste zbytečně utráceli.
A co dalšího s sebou v zimě na hory?
Hotovky patří mezi ideální jídla na lyže
Ať už se chystáte na víkendový pobyt, nebo strávíte na horách pár týdnů, správné jídlo na lyže nesmí chybět. Hotovky nabízí kvalitní plnohodnotné jídlo bez konzervantů, které připravíte rychle a díky samoohřevu bez nutnosti rozdělávat oheň nebo mít po ruce plynový vařič. Pochutnají si jak milovníci masa, tak i vegetariáni.
Jídla bez přílohy Polévky Přílohy Samoohřev
Výhody Hotovek
- Nízká hmotnost a skladnost – jídla v sáčku nezaberou příliš místa v batohu a nepronesou se, což oceníte zejména při celodenním běžkování nebo skialpinistické túře.
- Dlouhá trvanlivost – hotovky vydrží až 2 roky, nemusíte se tak bát, že by se vám stihly na horách zkazit.
- Rychlá a jednoduchá příprava – ušetříte spoustu času, který pak můžete strávit na sjezdovce.
- Skvělé nutriční hodnoty – díky moderním metodám zpracování se jídlo zachová v nejvyšší kvalitě. Neobsahuje žádné konzervanty ani jiné přidané látky.
- Výborná chuť – hotová jídla připravujeme z kvalitních surovin od lokálních dodavatelů. Proces sterilizace zachová jejich výtečnou chuť.
Možnosti přípravy
- V samoohřívacím sáčku.
- Na plynovém vařiči.
- Ve vroucí vodě.
- V mikrovlnné troubě.
- Na plotně.
Objevte správný jídelníček lyžaře
Se snídaní to nepřehánějte a zvolte spíše něco lehčího. Ideální je müsli s mlékem nebo jogurtem, ovoce, ale i tmavé pečivo se šunkou, sýrem a zeleninou. Oblíbené jsou i sladké kaše. Omeletu a smaženou slaninu ale raději nechte na den, kdy se nechystáte na svah.
Obědem doplníte ubývající energii. Dopřejte si třeba vydatnou polévku. Zakázáno není nic – těstoviny, rýže ani pořádná porce masa. Po jídle se však hned nežeňte do akce a užijte si chvilku klidu.
Po náročném dni doplňte tělu bílkoviny, vitamíny a minerály. Vegetariáni na večeři místo masa sáhnou po luštěninách – čočková nebo fazolová polévka je navíc po celém dni na sněhu krásně zahřeje. Chybět by neměla ani zelenina.
Nezapomeňte na svačinu
Když na vás na svahu přijde menší hlad, odložte na chvíli hůlky a dopřejte si malou svačinku. Sladká müsli tyčinka nebo sušené maso vám přijde k chuti. A dodržujte také pitný režim.