![Moravská kyselice s houbami (2 porce)](https://hotovky.s9.cdn-upgates.com/_cache/6/b/6b97aeb7ad0157e3d66b43353ac906ed-621.png)
![Moravská kyselice s houbami (2 porce)](https://hotovky.s9.cdn-upgates.com/_cache/e/b/eb2c43320faf2485c2fb89404b9bb0a5-621.png)
Poslední dobou to vypadá, že podzim a jaro pomalu zůstávají v závěsu a příroda s tím bojuje. Občas jsou tropy už v květnu, mráz zato v říjnu. A co na to houby? Jestliže jste houbař, dáte nám za pravdu, že největším strašákem a hrozbou je sucho. Kdyby to šlo, houby by určitě přivolávaly déšť a vlhkost. V těchto podmínkách se jim daří a tyto podmínky jsou i pro nás jasné znamení. Čas houbaření. Pojďme se podívat na to, jak to s houbařskou sezónou letos vypadá a kde vás čekají nejlepší podmínky pro sbíraní hub.
Už naši dávní předci věděli, že můžou přijít horší časy, a proto našli způsoby, jak uchovat zásobu potravin z časů lepších. Nezaskočily je pak ani tuhé mrazy nebo období bídnější úrody. I přesto, že se vás dnes už takové problémy tolik nedotýkají, zásoba trvanlivých potravin vás může zachránit před nečekaným hladem.
Doba, kdy maso znamenalo přepych a nedělní pečeně byla zážitkem, na který se čekalo celý týden, je už dávno pryč. V současné době se stále častěji řeší to, jak jedení masa alespoň zčásti omezit, ať už z dietetických, nebo etických důvodů.
Kuřecí maso chutná skvěle na grilu, pod trojobalem, v omáčce i jako minutka. Vyzkoušejte nejoblíbenější pokrmy z kuřecího masa a překvapte svou rodinu, hosty i sami sebe výborným obědem nebo večeří.