houby
Podkategorie
Produkty
Moravská kyselice s houbami (1 porce)
Články
Sucho vs. houbařská sezóna – Kdo bude vítězem?
Poslední dobou to vypadá, že podzim a jaro pomalu zůstávají v závěsu a příroda s tím bojuje. Občas jsou tropy už v květnu, mráz zato v říjnu. A co na to houby? Jestliže jste houbař, dáte nám za pravdu, že největším strašákem a hrozbou je sucho. Kdyby to šlo, houby by určitě přivolávaly déšť a vlhkost. V těchto podmínkách se jim daří a tyto podmínky jsou i pro nás jasné znamení. Čas houbaření. Pojďme se podívat na to, jak to s houbařskou sezónou letos vypadá a kde vás čekají nejlepší podmínky pro sbíraní hub.
Objevte výhody trvanlivých potravin
Už naši dávní předci věděli, že můžou přijít horší časy, a proto našli způsoby, jak uchovat zásobu potravin z časů lepších. Nezaskočily je pak ani tuhé mrazy nebo období bídnější úrody. I přesto, že se vás dnes už takové problémy tolik nedotýkají, zásoba trvanlivých potravin vás může zachránit před nečekaným hladem.
Připravte chutnou a rychlou večeři. Bez masa!
Doba, kdy maso znamenalo přepych a nedělní pečeně byla zážitkem, na který se čekalo celý týden, je už dávno pryč. V současné době se stále častěji řeší to, jak jedení masa alespoň zčásti omezit, ať už z dietetických, nebo etických důvodů.
Jídlo z kuřecího masa: jednoduché minutky i promyšlená klasika
Kuřecí maso chutná skvěle na grilu, pod trojobalem, v omáčce i jako minutka. Vyzkoušejte nejoblíbenější pokrmy z kuřecího masa a překvapte svou rodinu, hosty i sami sebe výborným obědem nebo večeří.