VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK

Kuře na paprice jako od babičky

Dříve se tímto způsobem připravovaly slepice, které přestaly snášet vejce. Díky lahodnosti smetanové omáčky s chutí papriky a jemnosti kuřecího masa je kuře na paprice prvorepubliková klasika, která se nikdy neomrzí. Připravte jej třeba k nedělnímu obědu pro celou rodinu. 

Přichystejte si celé kuře (asi 1,5 kg), jednu cibuli, lžíci sladké mleté papriky, lžíci másla, lžíci hladké mouky, 200 ml smetany (nejlépe zakysané), 5 kuliček nového koření a 400 ml drůbežího vývaru. Pokud máte rádi výraznější chutě, nachystejte si také 50 g slaniny

  • Naporcujte si kuře – postačí 8 dílů. Ty osolte a osmahněte na škvařící se slanině nebo na oleji.
  • Osmahněte cibuli –  až se maso zatáhne, vytáhněte jej z kastrolu, kam přidáte cibuli. Snižte plamen a počkejte, až cibulka hezky zesklovatí. Poté ji poprašte sladkou paprikou.
  • Duste maso – cca 45 minut pod pokličkou masu postačí k dokonalému změknutí. Přihoďte k němu nové koření a pravidelně jej podlévejte vývarem.
  • Oberte maso a zahustěte omáčku – maso znovu vytáhněte a vedle na prkénku jej oberte od kostí. Než jej vrátíte zpět, jíškou z másla a hladké mouky zahustěte omáčku. Pokud chcete mít omáčku bez jakýchkoliv žmolků a kousíčků cibule, přeceďte ji přes sítko. Nakonec do ní vmíchejte zakysanou smetanu.

Kuře na paprice absolutně bez práce

Přispali jste si a na vaření nedělního oběda vám nezbývá čas, zároveň si ale chcete pochutnat na poctivém jídle, se kterým se vrátíte do dětství? Vsaďte na hotovkovou variantu kuřete na paprice a oblíbený pokrm z kuřecího masa máte na stole za pár minut.

Kuřecí rizoto stokrát jinak

Kuřecí + rýže + zelenina, tato trojka nabízí nepřeberné množství kombinací a chutí. Kdykoliv vám vyřeší dilema, co vařit k obědu z kuřecího masa, i když zrovna nemáte náladu nebo čas na rafinovanější pokrmy.

Pro přípravu rizota volte speciální kulatozrnnou rýži, která se více lepí. Kuřecí rizoto tak získá krémovější konzistenci. Nezapomeňte ani na kvalitní sýr. Eidam nahraďte parmezánem, povýšíte tak rychlé jídlo na chutnou specialitu.

Rýže + tajná ingredience

Že už to jednodušeji nejde? Přípravu kuřecího rizota si můžete ještě více usnadnit. A to tak, že uvaříte pouze rýži a zbytek vyřešíte kuřecí směsí na rizoto. Stačí ji vyklopit ze sáčku a smíchat s rýží. Obsahuje všechno pro perfektní rizoto – od vydatné porce kuřecího masa přes poctivý vývar po chutnou kombinaci zeleniny a žampionů.

Pokud dáváte přednost čerstvé zelenině z vlastní zahrady, nebo máte plný mrazák oblíbené zeleninové směsi, bude se vám hodit hotovkové kuřecí na másle, ke kterému můžete přidat cokoliv.

Kuřecí kapsa plná chutí

Důvodem toho, proč je kuřecí kapsa tak oblíbená, je její variabilita. Podélně naříznuté kuřecí prso totiž můžete naplnit čímkoliv, co máte rádi. Od nivy či hermelínu přes sušená rajčata nebo třeba papriku po šunku, slaninu či jinou uzeninu. 

Pokud si chcete ušetřit čas s plněním nebo si neradi lámete hlavu nad vhodnými kombinacemi, vsaďte na kuřecí kapsu od Hotovek. Najdete v ní lahodnou zeleninu, vejce a kvalitní salám.

Vůně exotiky s kuřecí „čínou“

Kuřecí „čína“ je rychlovka, ale musíte být vybaveni všemi potřebnými ingrediencemi. Všechny stačí jen orestovat na pánvi a společně promíchat, aby se jednotlivé chutě spojily. Bez kvalitní sójové omáčky, bambusových výhonků a špetky chili a dalšího koření ale nebude výsledek nikdy dokonalý. 

Budete tedy potřebovat 500 g kuřecích prsou nakrájených na nudličky, 1 lžičku bramborového škrobu, 1 lžičku koření (kari nebo na čínu), červenou papriku, čínské zelí (4 listy), pórek, 3 žampiony, bambusové výhonky, chili podle chuti. Omáčku smícháte ze 2 lžiček bramborového škrobu, 2 lžiček cukru, 2 lžic sójové omáčky, 200 ml studené vody, 1 lžíce ústřicové omáčky a 1 lžíce octa. 

  • Naložte si maso – osolené kuřecí nudličky poprašte bramborovým škrobem, osolte a zakápněte olejem. Vše promíchejte a dejte stranou.
  • Osmahněte zeleninu – taktéž na nudličky nakrájenou zeleninu zprudka orestujte na oleji, přidejte i houby. Dejte tomu jen pár minut, mrkev musí křupat. Ke konci přidejte bambusové výhonky z plechovky.
  • Podlijte omáčkou – smíchané suroviny na omáčku vlijte na zeleninu a počkejte, až omáčka zhoustne.
  • Maso připravte vedle – na jiné pánvi mezitím zprudka orestujte kuřecí nudličky. Až začnou červenat, přidejte je do pánve se zeleninou v omáčce.

Kuřecí čína jako z restaurace

Máte chuť na tu pravou čínu, jak ji znáte z čínských bister, ale nesehnali jste některou z ingrediencí, nebo se vám nechce vařit? Vsaďte na poctivou kuřecí čínu s bambusovými výhonky v sáčku. Má přesně tu konzistenci a chuť, jakou má mít.

Bleskově rychlá večeře s kuřecím masem

Ať už si z nabídky hotových jídel v sáčku vyberete českou klasiku, nebo jídlo, které vás přenese do jiných zemí, vždy máte jistotu, že si pochutnáte na poctivé kuchyni. Věnujte se něčemu zábavnějšímu a pomalé vaření nechte na Hotovkách. Výborný oběd nebo večeři jen vyklopíte ze sáčku. 

Nechce se vám vařit ani příloha? Pro Hotovky žádný problém – instantní přílohu stačí zalít horkou vodou. Připravte si tak rychlé jídlo s kuřecím masem (nebo hovězím, vepřovým, drůbežím), že nestihnete ani prostřít.

Mrkněte také na článek s 5 tipy na rychlou večeři pro děti.