Konec léta se sice pomalu a jistě blíží, ale nevěšte hlavu! Pokud jste dovolenou nestihli naplánovat, nebo se vám letos k moři nechtělo, nevadí. Máme pro vás pár tipů, kam vyrazit jak v létě, na jaře, tak na podzim. Říká se Všude dobře, doma nejlépe a je to naprostá pravda! Tohoto přísloví se budeme držet a podíváme se na krásná místa naší republiky. A že jich není málo. Ať už si chcete odpočinout, zasportovat nebo objevit nová zákoutí, vše je možné stihnout i za pár dní.


Lázně Luhačovice – Odpočinkové místo s léčivými prameny

Asi jedny z nejkrásnějších lázní se nacházejí kousek od nedotčené přírody Bílých Karpat. Lázně Luhačovice se staly oblíbené díky svým jedinečným léčivým pramenům, které pomáhají při léčbě dýchacích cest, trávicího ústrojí a cukrovky. Mezi nejznámější patří Vincentka, Aloiska či Ottovka. Lidé sem však nejezdí jen za zdravotními účely, například architektura je velice specifická a má až romantický nádech. Takové procházky po kolonádě kolem rozlehlých parků s fontánami, pití kávy ve vyhlášených kavárnách, jízda na kole či elektrokole a koupání se v přehradě… to zní jako skvělá relaxační dovolená. Pokud si chcete vychutnat naprostý komfort na kole nebo na procházkách, tak jsou velmi oblíbené five ten boty.
Ubytovat se můžete jak v luxusních hotelech, tak v půvabných penzionech, či stanovat přímo u přehrady. Ta se nachází kousek od centra lázní. Nabídka příjemných aktivit je tady veliká, stačí si jen vybrat!

Luhačovice

Lipno – Neomezená zábava

Rekreační středisko Lipno je místem, kde si vybere každý! Díky nádrži Lipno, které nabízí nepřeberné množství aktivit a ubytování, se sem každým rokem vrací více a více lidí. Ať už si chcete užít aquaparku, nebo koupání v přírodě, trošku adrenalinu v podobě bobové dráhy, lanovky nebo se dotknout nebe díky stezce v korunách stromů… to vše je možné vyzkoušet na jednom místě! Nejenže budete v přírodě a odpočinete si od ruchu města, ještě k tomu si užijete zábavných aktivit. Aby toho nebylo málo, středisko Lipno žije i v zimě. Lyžařský areál patří taky k oblíbeným. Jednoduše ideální místo pro vás i vaše ratolesti, které se nudit rozhodně nebudou!

Lipno

Jižní Morava – Ráj požitkářů

V centru dění sice stojí malebné Brno, avšak za prozkoumání určitě stojí okolní vinařské oblasti a místa jako například Pálava, Mikulov, Lednice a další.
Zachovalá krajina s výskytem vzácných druhů rostlin i živočichů, výborně značené turistické a cyklistické trasy, nádech historie a všudy přítomné vinohrady dělají z Pálavy a jejího okolí perfektní dovolenkovou destinaci. A to jak pro dospělé, díky velkému množství vinných sklípků a zábavy kolem, tak pro vaše ratolesti.

Výběr ubytování je pestrý. Můžete bydlet v krásném hotelu, či hostelu, anebo se se ubytovat v penzionu, kde je velkou výhodou možnost vlastního stravování. Na cestu si zabalíte něco menšího, a abyste se nemuseli zdržovat vařením, tak si ohřejete jídlo a přílohu, jako od maminky, polévku a máte ušetřeno!

A která místa na Jižní Moravě stojí za to navštívit?

  • Jeskyně na Turoldu
  • Okolí Děvína
  • Národní park Podyjí
  • Lednicko-valtický areál
  • Zřícenina hradu Cornštejn

Procestovat celý svět sice určitě stojí za to, ale pokud nepoznáte pořádně svou vlastní zemi, nebude to ono. Objevujte krásný České republiky, má co nabídnout.

Morava