VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK

Celá tato mánie pravděpodobně začala kvůli poklesu kvality pečiva. A to vadí jak pekařům, tak zákazníkům. Proto se lidé rozhodli, že bude bezpečnější si vlastní chleba udělat doma. Nebo využít menších pekařství. Cenově se asi nikdy nevyrovnáte akčnímu bochníku ze supermarketu, ale za kvalitu se platí.




Suroviny: Stačí voda a vzduch?

Základem jsou suroviny. Od toho se bude odvíjet i samotná příprava. Za hlavní ingredience se považují žitná, pšeničná mouka a kvas. Chléb vykynutý z kvasu je totiž chuťově i kvalitně lepší. Jestliže byste část pšeničné mouky chtěli vyměnit za jinou, můžete použít ječmen či jáhel. Poté už jen stačí různá semínka, sůl a kmín.

Výroba: S pomocníkem nebo bez?

Malá pekárna už bývá často součástí moderní kuchyně. Avšak není to podmínkou, že si každá hospodyňka musí pořizovat pekárnu. Proto existuje postup, jak na domácí chleba i bez vymožeností. Postačí vám tedy horkovzdušná nebo normální trouba. Do té chléb vložíte, a poté podle receptu pečete. Jaký recept si zvolíte, je už na vás.
Jestliže jste velkým nadšencem a malou pekárnu vlastníte, pečení bude mnohem jednodušší. Žádné rozpékání trouby ani špinavý vál vás nečeká. Pekárna dokáže těsto zpracovat a následně i upéct. Poté ji jen umyjete, nebo dáte do myčky, a je připravena na další chlebové dobrodružství.

Chleba

Představte si ten křupavý, chutný a čerstvý chleba, který vám provoní celou místnost. Jídlo je přece zážitek, tak si ho užívejte! Chléb si můžete dát jak s pomazánkou na večeři, tak k zelňačce, guláši nebo jinému teplému jídlu. Záleží na vás a vaší chuti. Test domácích pekáren si pro vás připravil web rankito.cz.