6 tipů na výlet s kočárkem v Beskydech

S kočárkem se dostanete po asfaltové cestě i na Lysou horu nebo se projdete po hřebenu Pusteven k soše boha Radegasta. Pokud jsou ale tyhle trasy na vás až moc dobrodružné, zvolte méně náročné varianty. Zpříjemněte si mateřskou výlety do přírody, i s kočárkem se dostanete na mnoho krásných míst.

1. Po medvědích tlapkách

Šest značených stezek vás provede okolím Malenovic, Čeladné i Ostravice. Ale pozor, ne všechny trasy jsou pro kočárek vhodné. Modrou trasu, jejímž patronem je jezevec, raději vynechejte. Zbylé trasy kočárkem projedete, i když se sem tam objeví neschůdný úsek – každý se dá ale snadno obejít.

2. Ondřejník

Užijte si krásné výhledy i na výletě s batoletem. Na Ondřejník se dostanete pohodlně – pokud máte sportovní kočárek vhodný do terénu, vystoupáte až na vrchol. Nejčastěji se vychází z Frýdlantu nad Ostravicí po modré turistické trase. Nahoru se můžete vydat také z Kunčic pod Ondřejníkem, kdy půjdete přes vrchol Skalka, který je oblíbeným místem paraglidistů. Třetí možností je jít po žluté značce z Čeladné a následně se napojit na modrou značku.  

3. Lanová dráha Zbojník na Bílou

Zbojnickou lanovkou vyjedete nahoru i s kočárkem a dolů vede několik tras, které jsou pro něj taky vhodné. Ale pozor, na Pašeráckou stezku kočárek neberte, raději zvolte Zbojnický chodník. V areálu Bílé najdete také oboru, kde si děti prohlédnou jeleny, daňky nebo kozorohy.

4. Kulíškova naučná stezka

Kulíškova naučná stezka ve Velkých Karlovicích je pro rodiny s dětmi dokonalá. Tříkilometrovou trasu pohodlně projedete s kočárkem a starší děti si užijí spoustu zábavy při luštění hádanek a plnění úkolů.

5. Zřícenina hradu Starý Jičín

Se sportovním kočárkem se můžete vydat z obce Starý Jičín na stejnojmennou zříceninu středověkého hradu v předhůří Beskyd. Procházka z centra města je dlouhá zhruba 1 kilometr a v cíli vás čeká krásný výhled do okolí

6. Od přehrady Šance ke Ski Parku Gruň

Od přehrady Šance až do cíle půjdete po asfaltové silnici. Projdete Masarykovým údolím, kde narazíte na památník z roku 1928 a pokocháte se krásnými výhledy. Nenáročnou trasu ke Ski Parku Gruň zvládnete kromě zimy v každém ročním období.

Zajímají vás další krásná místa v Beskydech? Podívejte se na další tipy na výlety.

Plus jeden tip proti hladu

Před výletem jste dětem nachystali vše potřebné, ale na přípravu svačiny pro sebe už vám nezbývá čas? Sáhněte po výživném hotovém jídlu v sáčku. Díky samoohřevu si ho můžete dát kdekoli po cestě a nemusíte spoléhat na otevřené restaurace a horské chaty. Přečtěte si také tipy, jak ušetřit místo v batohu při cestování.

Trvanlivé jídlo na cesty