VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK

výběrAť už se chystáte na dovolenou autem, nebo jste řidičem z povolání, určitě víte, že ne vždy se jedná o snovou jízdu bez problémů. Několika hodinové sezení za volantem může být občas velice stresující a únavné. Taky se vám vybavují ty nekonečné hodiny řízení, kdy se jen modlíte, ať už jste v cíli? Pojďme to společně změnit a udělat z řízení pohodovou činnost! Ukážeme vám, co vás za volantem hodí do skvělé nálady.


Hudba je více než spolucestující

Také si nedokážete představit jízdu bez muziky? Pro většinu lidí už je to zvyk, nad kterým ani nepřemýšlí. Málokoho ale napadne, že správný výběr playlistu je naprostý základ. Hlasitá, dynamická a pronikavá muzika může řidiče vyvést z míry a přispět tak k nepozornosti. Pro bezpečnou a klidnou jízdu se doporučuje hudba pomalejší, ale pozor, ať vás uspí! Ideální jsou například country, pop a celkově cizojazyčné písně. Tak kterou vhodnou hitovku si příště pustíte?

Hudba v autě

Bez energie ani ránu

Hodiny strávené za volantem jsou někdy horší než pěší tůra. Proto by člověk neměl zapomínat na zásoby energie. Za nejsnadnější a nejoblíbenější formu se určitě považuje káva a energetické nápoje, ale na to pozor. V první řadě, ve větším množství to není zdravé, a také se na tom člověk může stát lehce závislý. Existují i zdravější řešení! Vyzkoušejte výborné proteinové tyčinky (výběr tyčinek české výroby ZDE), které nejen dobře chutnají, ale také zasytí. Občas taky neuškodí nějaká ta čokoška nebo si do krabičky nakrájet ovoce!

Kvalitní strava je základ

To, že vás čeká dlouhá cesta kamionem, či autem nemusí znamenat žlučové kameny a bolesti žaludku. Zkuste tentokrát nechat řízky, tučné bagety a jiné rychlovky doma, a udělat si něco zdravě dobrého!

Velkým pomocníkem a našim tipem je přenosná lednička, či chladící box. Připravené jídlo do ní/něj schováte a vydržím vám hodiny a hodiny. Pokud si potrpíte na vychlazené nealko pivo či limonádu, tuhle vymoženost si zamilujete.
A jaké jídlo si na cestu připravit? Obložená bageta se zeleninou, kvalitním salámem a třeba dobrým sýrem nikdy neomrzí. Totéž salát třeba s kuřecím masem, tofu nebo tuňákem. Ale studený pokrm ne vždy úplně zasytí. Co takhle nějakou českou klasiku? Zkuste předpřipravené pokrmy bez přílohy. Svíčková, guláš či španělský ptáček. Na co budete mít chuť! A pokud se budete chtít jen tak zahřát, můžete si udělat výbornou polévku. Jako od babičky.

Vyzkoušejte při vaší další cestě tyto tipy! Časem si přijdete na své, a to už bude radost cestovat. 

Svačina