Kouzelné období plné rodinných setkání, dobrého jídla či zimních radovánek. A také stresu. Tohle všechno patří k vánočním svátkům, na které se lidé připravují už od listopadu. Do toho je samozřejmě zahrnut i svátek nového roku. Nenechte se strhnout davem a udělejte si třeba právě oslavy nového roku podle své libosti. A to v zahraničí! Protože vám chceme ušetřit čas, připravili jsme menší shrnutí, kam na Silvestra!

 


Vyrazte do světa

Je naprosto na vás, kde se rozhodnete slavit, nebo neslavit Silvestr. V podstatě je to den jako každý jiný, a pokud se ho rozhodnete ignorovat, je to v pořádku. Jestliže to však znamená čas vyrazit někam na výlet a vidět zase něco nového, naplánujte si to tak, ať to stojí za to!

Nemusíte se spoléhat jen na cestovní kanceláře, dovolená/ výlet jde připravit i bez pomoci agentur. Stačí vědět a znát:

Ubytování

  1. Airbnb
  2. Booking
  3. Jiné/konkrétní weby

Prvním kritériem u výběru jak destinace, tak právě ubytování, jsou rozhodně finance. Určete si váš budget a podle toho hledejte. Nejlépe dělejte vše s dostatečným předstihem, kor před Vánocemi. Jestliže se rozhodnete pro low cost verzi, bude pro vás určitě výhodné koukat po hostelech (které jsou mnohdy na úrovni hotelů) nebo na Airbnb, kde si můžete pronajmout pokoj v něčím bytě, nebo dokonce celý byt. Ceny tam jsou velice příznivé. A vůbec se nemusíte bát, že by vás někdo tahal za nos. Stačí si přečíst recenze a vše si řádně pohlídat.
Avšak i na takovém Airbnb najdete luxusní a drahé ubytování. Záleží na vašem vkusu.

Cesta

  1. Kiwi
  2. Letuška
  3. Ryanair
  4. Flymeto

Jestliže si rozhodnete kupovat letenky na vlastní pěst, rozhodně si projděte více zdrojů. Každá společnost může mít rozdílné ceny v daný termín. A právě během svátků to bude náročné hledání! Existují weby, které vám najdou konkrétní časy u leteckých společností (Kiwi, Letuška aj.), nebo můžete nakupovat přímo na oficiálních webech (Ryanair, Smartwings aj.).
Najít takovou správnou letenku za dobré peníze dá zabrat, ale pokud tomu věnujete dostatek času, uvidíte, že se vám to vyplatí!

Jestliže se však rozhodnete, že budete chtít někam na styl ,,čundru‘‘, určitě je dobré si zkontrolovat povolenou váhu a velikost zavazadla do letadla, nebo zvážit cestu autobusem. Protože hotové jídlo s sebou nebo předpřipravené, se vždycky na takovém výletě hodí!

Výhled

Tipy na destinace

V prvé řadě se rozhodněte, zda chcete slavit a užívat ruchu velkoměsta, kde rozhodně nebudete sami, nebo toužíte po čerstvém vzduchu a klidu.

Nejkrásnější ohňostroje najdete například v Londýně, Benátkách, Paříži, Amsterdamu a dalších velkoměstech. Ale v takových Alpách se také dočkáte nezapomenutelného zážitku. Překrásný výhled na hory a zasněženou krajinu, to je dokonalost sama.

Ať už se rozhodnete strávit Nový rok kdekoliv, rozhodně dělej tak, ať jste spokojení. Nezáleží na tom, kolik to bude stát a jak daleko od domova budete, důležité je, abyste kolem sebe měli ty správné lidi a dobrou náladu. Krásné místo je jen bonus.

Ohňostroj