Nejhezčí místa v Beskydech můžete objevovat i s dětmi. Pokud se bojíte, že Lysá nebo Pustevny jsou ještě nad síly vašich ratolestí, nebo už je máte dávno prochozené, vyrazte na méně známá místa. Beskydy s dětmi si užijete jak v přírodě, tak i uvnitř, když počasí zrovna nepřeje. Přečtěte si tipy, kam vyrazit na výlety s dětmi v Beskydech.

Ubytování aneb odkud vyrážet na výlety v Beskydech 

Resort Sepetná je pro rodiny s dětmi jako dělaný. Děti si vyhrají na venkovních hřištích přímo u hotelu Sepetná nebo Sluníčko, kde můžou otestovat horolezeckou stěnu, tenisový kurt nebo basketbalové hřiště. A pokud začne pršet, zabaví se ve velkém dětském koutku. Pro malé milovníky vody je na léto připraveno koupaliště s tobogánem i krytý bazén s brouzdalištěm. Přes prázdniny navíc děti čeká také bohatý animační program plný her, soutěží i netradičních aktivit, jako je bumper ball, lukostřelba nebo aquazorbing.

TIP: Šetřete svou peněženku – tři plnohodnotná jídla denně pro celou rodinu můžou pořádně zatřást vaším rozpočtem. Sbalte si s sebou hotová jídla, která díky samoohřevu oceníte i na celodenních výletech.

Jídla bez přílohy Polévky Přílohy Samoohřev

Beskydy s dětmi: tipy, kam se vydat na výlety 

Lysou a Pustevny už jste zdolali, nebo si naopak na ně ještě netroufnete a hledáte, kam byste s dětmi mohli vyrazit? Na výběr máte z krásných turistických tras, naučných stezek i sportovních aktivit. Stačí mít pevnou obuv, oblečení proti dešti, jídlo a můžete vyrazit.

Lanové bludiště Opičárna

Lanové bludiště Opičárna je největší lanové bludiště v České republice. Najdete zde několik lanových bludišť s různým počtem překážek v několika výškách, které ocení adrenalinoví nadšenci. Ti, kteří výškám příliš neholdují, mohou vyzkoušet lanové překážky ve výšce 1 m, které je vhodné pro děti od 3 let. Své schopnosti si zde můžou otestovat i dospělí.

Ráj dřevěných soch

Ráj dřevěných soch najdete v Ostravici. Jedná se o venkovní galerii, která čítá přes 100 exemplářů a stále přibývají nové. Spolu s dětmi se pokocháte sochami realisticky zvtárněných zvířat i pohádkových bytostí. Těšit se můžete například na babu Jagu, loupežníka nebo veverku z Doby ledové.

Lesní stezka Vyhlídka

Lesní stezka Vyhlídka se nachází ve Frýdlantu nad Ostravicí. Jedná se o naučnou stezku s edukativními prvky o rostlinách a zvířatech. Nechybí ani moderní hřiště v dřevěném provedení. Originální jsou dvě obří vyhlídková hnízda, do kterých se dá vyšplhat. Vydat se zde můžete i s kočárkem. Výlet spojte s výstupem na nedaleký Ondřejník.

Holčička a chlapeček v lese.

Včelařský areál Chlebovice

Včelařský areál v Chlebovicích seznamuje s oborem včelařství i jeho historií. Je zde vybudován skanzen, muzeum a naučná zahrada i včelín. Na památku si můžete odnést suvenýr v podobě včelích produktů, odborné literatury i včelařských potřeb. 

Zbojnický chodník a Obůrka na Bílé

Na Zbojnickou horu vyjedete lanovkou, u jejíž horní stanice začíná Zbojnický chodník. Na trase narazíte na několik zastavení s otázkami, odpovědi si zaznamenávejte do kartičky, kterou dostanete u pokladny, za správně vyplněnou kartičku děti získají malou drobnost. Procházka vede i přes oboru s jeleny, daňky nebo muflony. Když už budete s dětmi na Bílé, nenechte si ujít také Pašeráckou stezku.

Kam s dětmi v Beskydech, když prší

Nenechte se ochudit o nezapomenutelné zážitky, i když počasí moc nepřeje. Navštivte například:

Nezapomeňte ochutnat beskydské pochoutky

I když se rozhodnete vzít s sebou hotovky, neodpírejte si i jiné dobroty. Návštěva v Beskydech se nepočítá, dokud neochutnáte pravou valašskou kyselici, frgály nebo štramberské uši