Zima už je sice za námi, ale na horké slunečné dny si ještě musíme počkat. Taky ale máte pocit, že potřebujete dobít baterky? Je na čase začít plánovat dovolenou! Jestliže si chcete své volné dny užít v klidu a s úsměvem, čtěte dál. Máme pro vás pár tipů, jak si ušetřit před-dovolenkového stresu, a taky pár vychytávek, o kterých ještě možná nevíte.



Hurá na plánování!

Báječná dovolená začíná už jejím výběrem. Pokud si vedete svůj wishlist, inspirovat se můžete právě jím. Nejdůležitějším aspektem při výběru jsou samozřejmě finance. Stanovení rozpočtu vám usnadní výběr lokace, ubytování i délku vašeho pobytu. Dovolená je hlavně o komfortu, zábavě a odpočinku.

TIP! Velkým trendem posledních let je služba Airbnb. Tato webová platforma nabízí ubytování po celém světe. Každý zde může nabídnout svůj přístřešek a vy si ho za poplatek můžete zarezervovat. Funguje to jako normální ubytovací zařízení, ale je to větší dobrodružství. Přes webové stránky se můžete přihlásit a podle fotek a recenzí se někomu ozvat, že u něj chcete být ubytován. Pak už komunikujete jen s majitelem a je hotovo. A nemusíte se bát. Vše je pečlivě hlídáno - jak platba, tak osobní údaje.

Plavání v moři

Tak kam letos?

V žebříčku popularity a dostupnosti stále vítězí destinace jako Chorvatsko, Itálie nebo dovolená v Řecku. Tyto místa mají velkou výhodou a to tu, že jsou u moře. Ceny bývají přijatelné a dopravit se sem není těžké. Ať už si vyberete cestu dálkovým autobusem  nebo vlastním autem. Samozřejmě můžete využít i letadlo, ale to se člověk musí připravit na omezený počet zavazadel a jejich váhu. A to je jedna z věcí, proč je pro spoustu lidí atraktivní se dopravit na dovolenou sám. Neomezené vybavení.

Přístav u  moře

Nepodceňujte přípravu

Samotné přípravy a balení těsně před odjezdem jsou mnohdy náročnější než proces výběru. Důležité je si to vše naplánovat a dobře promyslet dopředu. Ne, že si to všechno necháte na poslední týden a budete každý den pendlovat mezi obchody a vše shánět.

Dobrým pomocníkem je seznam, do kterého si zaznačíte věci, které musíte udělat nebo koupit. Poté už jen odškrtáváte a vidíte, co vám ještě chybí. Pokud vás čeká dovolená v apartmánu nebo v jiném ubytování, kde si budete vařit sami, nákup surovin je asi nejdůležitější. Neměli byste zbytečně utrácet a kupovat vše, na co dostanete chuť. Váš kufr by byl k prasknutí.

Je dobré si promyslet, jaké potraviny vydrží a jsou skladné. Například hotová jídla se dají koupit skoro všude a v různých variantách. Jednoduchý způsob předpřipravených jídel vám ušetří spoustu času a starostí. Hotovky a rychlá jídla na dovolenou jsou hitem! Můžete si vybírat z polévek, sušeného masa nebo kompletního jídla.

Jelikož se říká Kdo je připraven, není překvapen, je dobré, abyste s nákupem těchto potravin nesečkávali! Ač si třeba říkáte, že lidé budou nakupovat do zásoby, tak nám věřte, že nebudou. Všichni všechno nechávají na poslední chvíli. Pořiďte si hotovky s předstihem. Nic se jim nestane a vy budete mít akorát o starost méně. A pak už jen hurá za sluníčkem!

Plážová výbava